Bitkisel Yağ Üretim Teknolojisi Modül Kitabı

Bitkisel Yağ Üretim Teknolojisi Modül Kitabı

Modül Adı Durum
Bitkisel Yağ Üretimi Hazırlanıyor
Zeytinyağı Üretimi Hazırlanıyor

Bitkisel Yağ Üretim Teknolojisi Çerçeve Öğretim Programı

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak üretim tekniğine uygun yağlı tohumlardan bitkisel yağ üretimi, rafinasyon, bitkisel sıvı yağı hidrojene ederek katılaştırma, margarin üretimi, zeytinyağı üretimi ve satışa hazırlamaile ilgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Önerilen Haftalık Ders Saati: 2

Kazanım 1: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Yemeklik Yağlar Tebliği ve üretim tekniğine göre bitkisel sıvı yağ ve margarin üretim işlemlerini uygular.
Modül Adı: Bitkisel Yağ Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 80/42 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak verilen yağlı tohumlara işleme tekniğine uygun ön işlemler uygular.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Bitki Adı ile Anılan Yemeklik Yağlar Tebliği’ne uygun yağlı tohumlardan farklı yöntemlerle yağ elde eder.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Ham yağda tekniğine uygun rafinasyon işlemini yapar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bitkisel sıvı yağdan hidrojenasyon uygulanması ile margarin üretir.

Kazanım 2: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği ve üretim tekniğine göre zeytinyağı üretim işlemlerini uygular.
Modül Adı: Zeytinyağı Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/30 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak üretim tekniğine uygun zeytini presler.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak üretim tekniğine uygun zeytinyağından tortu ve kara suyun ayrılmasını sağlar.
– TS Yemeklik Zeytinyağı Standardı’na uygun olarak zeytinyağını satışa hazırlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir