Hububat Ürünleri Teknolojisi Megep Modül Kitabı

Hububat Ürünleri Teknolojisi Megep Modül Kitabı

Hububat Ürünleri Teknolojisi Megep Modül Kitabı

Modül Adı Durum
Bisküvi Üretimi Hazırlanıyor
Bulgur Üretimi Hazırlanıyor
Ekmek Üretimi Hazırlanıyor
Kuru baklagilleri İşleme Hazırlanıyor
Kuruyemiş Çeşitleri İşleme Hazırlanıyor
Makarna Üretimi Hazırlanıyor
Nişasta Üretimi Hazırlanıyor
Un ve İrmik Üretimi Hazırlanıyor

Hububat Ürünleri Teknolojisi Megep Çerçeve Öğretim Programı

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak hububat ve hububat ürünlerinin işlenmesi, üretim süreci kontrolleri ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Önerilen Haftalık Ders Saati: 3

Kazanım 1: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun un ve irmik üretim tekniklerini uygular.
Modül Adı: Un ve İrmik Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/17 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– Tahılları kalite kriterlerine uygun olarak sınıflandırır.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine göre buğdayı içindeki yabancı maddelerden ayırır.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak buğdayı makine kullanım talimatına uyarak yıkar ve tavlar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Valsli değirmen kullanım talimatına uyarak buğday öğütür.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak gıda kodeksine uygun un ve irmik paçalı hazırlar ve öğütür.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Gıda kodeksine uygun kullanım amacına göre hazırlanan irmik çeşitlerini sınıflandırır.

Kazanım 2: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine göre, bulgur üretim tekniklerini uygular, üretim süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Bulgur Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/9 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bulgurluk buğdayı pişirir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bulgurluk buğdayı kurutur ve kırar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bulguru satışa hazırlar.

Kazanım 3: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine göre, nişasta üretim tekniklerini uygular, üretim süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Nişasta Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/11 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

 İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun nişasta elde etmek üzere mısırları üretime hazırlar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun maserasyon (ıslatma) yapar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun öz ayırma (ezme, kırma, öz ayırma, yıkama, kurutma) yapar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun gluten ayırma-kepek ayırma yapar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun nişastayı kurutur.

Kazanım 4: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine göre ekmek üretir, üretim süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Ekmek Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/16 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– Kodekse uygun ekmeklik un ve katkı maddesi seçer.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun hamur yoğurur.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun hamurun fermantasyonunu hazırlar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun hamura şekil verir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun son fermantasyon işlemini kontrol eder.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun ekmeği pişirir.

Kazanım 5: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine göre bisküvi üretim tekniğini uygular, üretim süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Bisküvi Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/12 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– Tekniğine uygun olarak bisküvilik un ve yardımcı bileşenleri seçer.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak işletme politikasına uygun bisküvi bileşenlerini karıştırır.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bisküvi hamuru yoğurur.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak işletme politikasına uygun bisküvi hamurunu şekillendirir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bisküvi pişirir.

Kazanım 6: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Tebliğlerine göre, makarna üretim tekniğini uygular, üretim süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Makarna Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/15 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun makarna bileşenlerini hazırlar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun makarna hamurunu yoğurur.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun kalıplar, şekil verir ve kurutur.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun şekillenmiş makarnaları soğutur.

Kazanım 7: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun kuru baklagil çeşitlerini işler, işleme süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Kuru baklagilleri İşleme
Modülün Önerilen Süresi: 40/14 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun tahıl taneleri ve kuru baklagilleri temizler ve kalibre eder.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun mercimek işler.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun çeltik işler.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun hububat tanelerini ambalajlar.

Kazanım 8: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun kuruyemiş çeşidini işler, işleme süreci kontrollerini yapar.
Modül Adı: Kuruyemiş Çeşitleri İşleme
Modülün Önerilen Süresi: 40/14 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun ay çekirdeği üretir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun leblebi üretir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun Antep fıstığı üretir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun yerfıstığı üretir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun fındık üretir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz