Çay İşleme Megep Modül Kitabı

Çay İşleme Megep Modül Kitabı

Modül Adı Durum
Bitkisel Çay Üretimi Hazırlanıyor
Siyah Çay Üretimi Hazırlanıyor
Yeşil Çay Üretimi Hazırlanıyor

Çay İşleme Megep Çerçeve Öğretim Programı

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine uygun siyah çay, yeşil çay ve bitkisel çayların üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Önerilen Haftalık Ders Saati: 2

Kazanım 1: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Siyah Çay Tebliği’ne ve tekniğine uygun siyah çay üretimini yapar.
Modül Adı: Siyah Çay Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/38 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak kriterlere uygun yaş çay alımı yapar ve alınan yaş çayı tekniğine uygun muhafaza edip fabrikaya sevk eder.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak çay yapraklarını tekniğine uygun soldurma makinesine alır.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun şekilde solmuş çayı kıvırma makinesinde kıvırır.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun çay yapraklarını oksidasyona alır.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun çay yapraklarını kurutma makinesinde (fırında) kurutur.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun şekilde çayı kırıcılardan ve eleklerden geçirir.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine siyah çay tebliğine uygun şekilde sınıflandırır.

Kazanım 2: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun yeşil çay üretimini yapar.
Modül Adı: Yeşil Çay Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/12 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak yeşil çayda tekniğine uygun havalandırma ve şoklama işlemini yapar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak yeşil çayda tekniğine uygun kurutma ve kıvırma işlemini yapar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun yeşil çayı eleklerden geçirir ve sınıflandırır.

Kazanım 3: İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bitkisel çay üretimini yapar.
Modül Adı: Bitkisel Çay Üretimi
Modülün Önerilen Süresi: 40/22 ders saati

Modülün Amaçlanan Öğrenme Kazanımları

– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak bitkisel çayları tekniğine uygun şekilde doğadan toplar ve kurutur.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak formülasyona uygun bitkisel çay karışımı hazırlar.
– İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak bitkisel çay karışımını standardına uygun ambalajlar ve koliler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir